Als je interesse hebt, maken we eerst een afspraak voor een kennismaking. Dit gesprek kost niets en is vrijblijvend. We bekijken wat je situatie is, of het klikt en hoe ik je kan helpen. Als je een aandoening hebt, zoals diabetes, morbide obesitas of hoge bloeddruk, zal ik je verwijzen naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een diëtist of andere gespecialiseerde hulp. Ben je over het algemeen gezond, maar wil je werken aan je gewicht? Dan help ik je daar graag bij! Hieronder lees je hoe het werkt.


Intake
Na de kennismaking starten we met een intakegesprek. In één uur tijd brengen we je wensen en behoeften in kaart. Ik meet je gewicht en je vetpercentage. Dat laatste is belangrijk, want je wilt wel het juiste gewicht verliezen of aankomen! Aan de hand van deze intake stel ik het eerste weekprogramma op; die ontvang je nog dezelfde dag per e-mail. Je krijgt daarbij ook een lijst met geschikte alternatieven: als je bijvoorbeeld die week even geen trek hebt in bloemkool, dan vind je op die lijst de groentes waar je hem door kunt vervangen. Belangrijk: je hoeft geen dingen te eten die je niet lekker vindt!

Het hoeft niet in één keer perfect te gaan; als het even niet lekker loopt, is dat niet erg.
Het gaat erom dat je je bewust wordt van gezonde voeding en wat dat met je doet.
Gun jezelf de tijd om aan de verandering te wennen.

12 wekelijkse afspraken

Na het intakegesprek volgen 12 wekelijkse afspraken van een half uur. We meten je gewicht en vetpercentage en we bespreken hoe het is gegaan de afgelopen week. Wat ging er goed, wat was er lastig? Aan de hand daarvan stellen we voor de volgende week een nieuw programma op. Je zit dus niet meteen vast aan een programma waar je niets meer aan kunt veranderen. Het is de bedoeling dat je een voedingspatroon hebt waar jij je lekker bij voelt.

Gun jezelf de tijd

Het hoeft niet in één keer perfect te gaan; als het even niet lekker loopt, is dat niet erg. Het gaat erom dat je je bewust wordt van gezonde voeding en wat dat met je doet. Gun jezelf de tijd om aan de verandering te wennen. Daarom zijn de wekelijkse afspraken heel fijn; ze houden je bij de les en je kunt vrij snel aanpassingen doen. Ben je vegetariër of wil je graag de geraffineerde suikers laten staan? Ook daar kan het programma op worden aangepast.

Geen dieet

Het eetpatroon dat ik voor je samenstel is geen crashdieet en het volgt ook niet een bepaalde methode. Ik hanteer gewoon de Schijf van Vijf en ik benut mijn uitgebreide kennis over gezonde voeding. In feite maak ik helemaal geen dieet. Ik richt me op een structurele verandering van je eetgewoonte die ook na 12 weken stand houdt. Ik stel de eetprogramma’s op met behulp van speciaal daarvoor ontworpen software waar al veel goede resultaten mee zijn behaald.

Bewegen

Wil je ook beweging in je programma opnemen, dan kan ik je doorverwijzen naar een goede personal trainer. De extra beweging zal ik verwerken in je eetprogramma, omdat je dan meer energie nodig hebt.

Nazorg

Zijn de 12 weken voorbij, maar heb je nog behoefte aan ondersteuning? Dat kan. We kunnen er nog 12 weken aan vast plakken, of bijvoorbeeld één keer per maand afspreken voor een meting.  Zo heb je ook na het 12-weken programma een mooie stok achter de deur.