Kinderen mogen geen dieet volgen, omdat ze nog moeten groeien. Maar als je kind overgewicht heeft en moet afvallen, hoe pak je dat dan aan? Een kind verliest het overtollige gewicht vanzelf zodra het gezond en gevarieerd gaat eten. Belangrijk is dan wel dat het ook lekker is! Als de kinderen gezond moeten gaan eten, betekent dat meestal dat het hele gezin mee gaat doen. Als ik mijn opleiding heb afgerond mag ik kinderen gaan begeleiden bij het veranderen van de eetgewoonten.


Geen uur in de keuken

Zelf heb ik ook een gezin, met man en twee kinderen, en ik weet heel goed wat voor hectiek dat soms met zich meebrengt. Elke dag een uur in de keuken staan is naast werk, sport, school en hobby vaak niet haalbaar. In mijn begeleiding houd ik rekening met het gezinsritme. Vanuit mijn kennis en ervaring geef ik tips en adviezen om snel, gemakkelijk én gezond eten op tafel te zetten. Maaltijden maken die je kunt invriezen en opwarmen, bijvoorbeeld, of gerechten die binnen een half uur op tafel staan. Het voedingsprogramma voor kinderen is gericht op volwaardige voeding die de kinderen ook nog eens lekker vinden.

Betere keuzes maken

Ouders en kind(eren) geef ik informatie over gezonde voeding en smakelijke alternatieven voor producten die rijk aan suiker of vet zijn. Door meer kennis kun je betere keuzes maken en ervoor zorgen dat de juiste dingen in huis zijn.

Specialisatie

Niet elke gewichtsconsulent mag zomaar kinderen begeleiden bij afvallen of aankomen. Het is een specialisatie waar een aparte opleiding voor moet worden afgerond. Binnenkort zal ik hier voor het diploma halen.